Новини

Збереження родючості ґрунтів

26.11.2020
Збереження родючості ґрунтів

Неймовірно важливим елементом підприємства зі стійким голодуванням є забезпечення того, щоб основний компонент, родючість ґрунту, підтримувався та вдосконалювався для забезпечення подальшого успіху врожаю.

Основними заходами, що вживаються для збереження родючості ґрунту в Агрвовіво, є:

Продовження відбору проб ґрунту та сівозміни

Agrovivo постійно контролює стан ґрунтів шляхом відбору проб ґрунту за найновішими технологіями та ефективного сівозміни. Частина регулярного відбору проб включає тестування кислотності ґрунту поряд з наявними поживними речовинами, що дає змогу висаджувати оптимальний сівозмін поряд із цілеспрямованим удобренням через земельний банк. Постійно контролюється стан ґрунту, щоб забезпечити найкращий набір культур.

Смугастий обробіток ґрунту

Через мінливий клімат та посуху, що спостерігаються в останні роки, нестача вологи в ґрунті є серйозною проблемою, яка призвела до зміни технологій вирощування. Видаленням важких культур та оранки та переходом на Стрип-Тіл та Мін-Тілл зменшено кількість обробок, зменшено глибину обробітку, а також значно зменшено кількість ґрунту, що порушується і перевертається. Поєднуючи культиваційні роботи в смуговій обробці грунту та проводячи їх за один прохід, робочий процес істотно зводиться до мінімуму.

Ущільнення

Ущільнення є серйозною проблемою на всіх орних фермах, і зменшення ущільнення на всій площі посіву є ключовою вимогою. Впровадивши цикл глибокого руйнування через земельний банк, поряд із використанням систем наведення RTK та усуненням вантажівок, що їздять по всіх полях під час збирання врожаю, Agrovivo вдалося значно зменшити ущільнення ґрунту. Це зменшення забезпечить сильніше утримання води та вологи в ґрунті в поєднанні з кращим ростом коренів та засвоєнням поживних речовин.