Новини

Агровіво реалізує стратегію точного землеробства

30.06.2020
Агровіво реалізує стратегію точного землеробства

Точні технології землеробства продовжують набирати популярність у сільськогосподарському секторі. Це система заходів та технологічних методів, що дозволяють підвищити ефективність в обробці полів, підгодівлі, мінімізуючи негативний вплив на навколишнє середовище тощо. Система точного землеробства починається з автоматизованого наведення з використанням супутникової навігації. Agrovivo переводить свій парк машин на RTK (Real Time Kinetic), що може гарантувати, що трактор та його пристрій працює в межах +/- 2 см від потрібного місця. Обладнання Trimble за допомогою CenterPoint RTX встановлено на всіх машинах парку тракторів та машин.

«Раніше ми використовували навігаційні системи з точністю до +/- 15 - 20 см. Так як ми переходимо до Strip Tillage, то нам було необхідно підвищити точність наших систем, щоб забезпечити роботу машин у потрібних місцях. Точне розміщення машин забезпечить нам зменшення ущільнення ґрунту, максимізувавши введення та зменшивши витрати. З часом ми плануємо впровадити технології, які дозволять нам застосовувати точну кількість добрив, враховуючи особливості ґрунту та забезпечуючи максимальну ефективність протягом усього часу», - сказав головний агроном «Агровіво» Юрій Корнєв.

Точне керування технікою забезпечує послідовність якості польових робіт, незалежно від видимості (ніч, туман тощо), різке зниження відсотка пересіву, що потрібно, і подвійну обробку засобів захисту рослин. Крім того, головна мета впровадження системи управління RTK - зменшення витрат компанії за рахунок:

  • точного позиціонування та навігації сільськогосподарської техніки;
  • більшої утилізація засобів захисту рослин;
  • вдосконалення оперативного контролю сільськогосподарської техніки;
  • покращення використання добрив.

Agrovivo продовжує випробовувати та впроваджувати нові проекти точного землеробства, щоб дати змогу компанії досягти максимальної ефективності та рентабельності. Продовжуючи відстоювати нові технології, «Агровіво» може гарантувати, що воно перебуває в авангарді сільського господарства в Україні.